Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΡΩΜΑΝΟΥ

Τελειώνοντας την παρουσίαση της Κριτικής Επιτροπής
του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης της Βιβλιοθήκης Σπάρτου, 
ανταμώνουμε την
ΑΓΓΕΛΙΝΑ ΡΩΜΑΝΟΥ
Φύσει καλλιτέχνης με δραστηριότητες σε τομείς που με αντιπροσωπεύουν.
Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί οκτώ τίτλοι μου με παραμύθια για παιδιά καθώς και τρία μυθιστορήματα που κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα και έχουν δοθεί και σε βιβλιοθήκες σχολείων του εξωτερικού.
 Το ένα, με τίτλο «Οριάνα Εξπρές» απ’ τις εκδόσεις Πολύχρωμος Πλανήτης,
το «Ψέμα μου» απ’ τις εκδόσεις ΕΚΑΤΗ
και οι "Κουβέντες του αέρα", απ' τις εκδ. Όστρια.
Η πρώτη μου ποιητική συλλογή έχει τίτλο «Κλεμμένο Αντίδωρο» και κυκλοφορεί απ’ τις εκδόσεις Ζάθεον Πυρ.
Ακόμη, απ' τις εκδ. Όστρια έχει εκδοθεί και κυκλοφορεί το λεύκωμα/ημερολόγιο του 2016 με τίτλο "Αγγελικόν", το οποίο βγήκε και σε β' έκδοση.
Το θεατρικό μου έργο "ΛΙΝΑ Κ." κυκλοφορεί απ' τις εκδ. Όστρια στα ελληνικά και αγγλικά και παίχθηκε, με επιτυχία, στο θέατρο Αλκμήνη την Άνοιξη του 2016.
Από τις εκδ. Όστρια, κυκλοφορεί το λεύκωμα "Εις σάρκα μίαν", με ποίηση δική μου και πίνακες ζωγραφικής του Γιάννη Κομινόζογλου.
Επίσης έχω συμμετάσχει με διηγήματά μου σε συλλογικές εκδόσεις μαζί με άλλους συγγραφείς.
Είμαι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του Ε.ΚΕ.ΒΙ (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου) και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.
Ασχολούμαι με την τέχνη της αφήγησης, συμμετέχοντας σε θιάσους παραμυθάδων σε διάφορες εκδηλώσεις και θέατρα. Κατά καιρούς διδάσκω σε εργαστήρια δημιουργικής γραφής ως συντονίστρια, κυρίως σε short stories.
 Στο καλλιτεχνικό φεστιβάλ του pocket theater έχουν παιχθεί θεατρικά μονόπρακτά μου.
Πιάνοντας τα πινέλα μου, ζωγραφίζω πίνακες με σκιές και χρώματα δίνοντας την προσωπική μου οπτική σε κάθε θέμα που επιλέγω να αποτυπώσω στον καμβά. Λαδομπογιά με σπατουλάκι, η αγαπημένη μου τεχνική, την οποία εκθέτω κατά καιρούς σε οργανωμένες εκδηλώσεις.
Έχω πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων, είμαι κάτοχος master στην Πολιτιστική Επικοινωνία καθώς και υποψήφια Διδάκτορας Δημιουργικής Γραφής Ελληνικού Πανεπιστημίου.
 Επίσης, έχω υπάρξει ραδιοφωνική παραγωγός καθώς και υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Δήμου Μοσχάτου.
Για χρόνια ήμουν μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού κέντρου του εν λόγω Δήμου, με δραστηριότητες που αφορούσαν στη διοργάνωση των πολιτιστικών δρώμενων καθώς και συντονισμό ορισμένων δράσεων που αφορούσαν στο βιβλίο.

Επί σειρά ετών (26 συναπτά), ήμουν υπεύθυνη δημοσίων και διεθνών σχέσεων στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (Υπ. Υγείας ) έως την παραίτησή μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *