Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΑΡΗΣ ΜΠΙΤΣΩΡΗΣ

Ξεκινάμε  την παρουσίαση της κριτικής επιτροπής, της πρώτης φάσης, του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης της Βιβλιοθήκης Σπάρτου.

 Η παρουσίαση θα γίνει ( με αλφαβητική σειρά), πρώτον σαν ένδειξη Τιμής για την Ευγενική Εθελοντική Προσφορά τους και δεύτερον για να γνωρίσουμε τους ίδιους και το έργο τους.



ΑΡΗΣ ΜΠΙΤΣΩΡΗΣ

Ο  Άρης Μπιτσώρης είναι μαθηματικός κατάγεται από την Μπαμπίνη Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και ζει στη Θεσσαλονίκη. 
Εκφράζεται εμμέτρως πλην σαφώς στις παρέες, στα συμπόσια, σε τοπικές εφημερίδες και πατριδοτοπικά έντυπα. Είναι τακτικός συνεργάτης σε λογοτεχνικά περιοδικά. Συμμετέχει  ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου καταγωγής του και οργανώνει ή συμμετέχει σε εκδηλώσεις πολιτισμού στον τόπο κατοικίας του στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.
Σε χειροποίητες αυτοεκδόσεις και σε περιορισμένο αριθμό εντύπων θέτει σε κοινή ανάγνωση σατιρικές σειρές, διασκευές επιγραμμάτων της Παλατινής Ανθολογίας, θεατρικά σενάρια,  λαογραφικές εργασίες, στιχάκια για  τραγούδια. Στίχοι του αναρτώνται τακτικά σε ιστολόγια και ιστότοπους καθώς και στο προσωπικό του ιστολόγιο arisbitsoris.blogspot.com. Συμμετέχει σε παρουσιάσεις βιβλίων, λέσχες ανάγνωσης και σε εκπαιδευτικά προγράμματα καινοτόμων δράσεων.
Για τα τεχνοτροπικά στοιχεία και τα κοινωνικά συμφραζόμενα των στίχων του έχει εκπονηθεί από την κ.  Αμαλία Λιοπύρη Διπλωματική Εργασία στον τομέα της Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης από την κ. Θεοδώρα Γεωργιάδου εκπονήθηκε Διατριβή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία πραγματεύεται τη Δραματοποίηση της Απόδοσης του Ποιήματος του Edgar Allan Poe ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ από τον Άρη Μπιτσώρη. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *