Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

ΛΕΥΚΟΘΕΑ ΚΑΚΑΡΟΥΝΑ

  Συνεχίζουμε την παρουσίαση των μελών της κριτικής επιτροπής του 6ου Πανελλήνιου διαγωνισμού Ποίησης με την επικεφαλής της πρώτης φάσης, την φιλόλογο Λευκοθέα Κακαρούνα. 

H Λευκοθέα Kακαρούνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Aμφιλοχία. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη. Σήμερα κατοικεί με την οικογένειά της στην Ελασσόνα. Το 2002 αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Αμφιλοχίας και κατόπιν εισήχθη στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο Τμήμα Φιλολογίας με ειδίκευση στις κλασικές σπουδές. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια Γλωσσολογίας, Ιστορίας και ψυχολογίας. Μέχρι και σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με τη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων σε μαθητές μέσης εκπαίδευσης. Εργάστηκε στο Κ.Ε.Γ (Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας) ως εξετάστρια στη διαδικασία εξετάσεων ελληνιομάθειας των αλλόγλωσων στην Ελλάδα. Στην μετέπειτα πορεία της έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδικεύτηκε στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, με παράλληλες σπουδές στη σχολική ψυχολογία.

Από το 2012 έως το 2016 στα πλαίσια της συνεργασίας της με την τοπική εφημερίδα -εκδόσεις «Μαΐστρος», ασχολήθηκε με τη σύνταξη και επιμέλεια κειμένων για την έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, καθώς και με την αρθρογραφία αναφερόμενη σε εκπαιδευτικά και πολιτιστικά θέματα, διατηρώντας μόνιμη στήλη στην έντυπη έκδοση. Παράλληλα, έχοντας την επιμέλεια για τη διεξαγωγή συνεντεύξεων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με διάσημες προσωπικότητες του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών, όπως με την εικαστικό Εύα Μελά, με σπουδαίους ερμηνευτές όπως το Μανόλη Μητσιά, τη Φωτεινή Δάρρα, το Βασίλη Λέκκα, με την σκηνοθέτιδα Γεωργία Μαυραγάνη κ.α.  

 Απο το 2010 έως το 2012 διετέλεσε Γραμματέας του Δ.Σ του Π.Κ.Α και αργότερα όντας ενεργό μέλος του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας συνέγραψε και επιμελήθηκε κείμενα μουσικοχορευτικών παραστάσεων για τις εμφανίσεις του Χορευτικού Τμήματος όπως:  «Ο Καρβασαράς στον 20ο αιώνα»,  «Ο παραδοσιακός γάμος», «Μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στη Δόρα Στράτου», «Καφέ Αμαν: ταξίδι στην Ελλάδα». Επιπρόσθετα, συμμετείχε από κοινού με τα μέλη της Ομάδας Αφιερωμάτων στη διαλογή, επιμέλεια και απαγγελία ποιητικών και πεζών κειμένων για τις ανάγκες των παραστάσεων: «Βάρναλης: φως που πάντα καίει», «Διέταξαν: στον πόλεμο σκοτώσου» που παρουσιάστηκαν στην Αμφιλοχία και στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Από το 2010-2021 υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Σ.Ι.Ε.Λ (Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αιτωλοακαρνανίας ) για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση.  

Το 2010 εντάχθηκε στην Θεατρική Ομάδα του Π.Κ.Α, στη χορωδία του Δήμου Αμφιλοχίας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης «Βαρκαρόλα», καθώς και στη Κινηματογραφική Λέσχη Αμφιλοχίας «Εναπομείναντες Χειμαζόμενοι». Συμμετείχε επί σειρά ετών στο Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Π.Κ.Α και ως φοιτήτρια στην χορευτική ομάδα του Πανεπιστημίου Χ.Ο.Π.Ι , στον  Πατριωτικό Σύνδεσμο Καλαρρυτών «Η Πίνδος», στον πολιτιστικό σύλλογο «Η Λούτσα» δήμου Ιωαννιτών με εκπροσώπηση της χώρας μας μέσω παραστάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό και παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια χορού με λαογραφικό περιεχόμενο. Το 2022 έγινε μέλος της θεατρικής ομάδας «ΘΕΑΤΡΟΔΟΤΕΣ» συνεργαζόμενο με  το Δίκτυο Καλλιτεχνών κι Επιστημόνων για την ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας (ΔΙ.Κ.Ε.Ε.ΕΛ.)

Συμμετείχε εθελοντικά από το 2018 μέχρι σήμερα στις παρουσιάσεις των Ανθολογιών των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Ποίησης της Βιβλιοθήκης Σπάρτου.


2 σχόλια:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *